Hoi Iedereen,
De vraag van vandaag is hoe krijg ik meer variatie in mijn voedingspatroon? Dit is voor veel mensen een dingetje, voor mij ook hoor. Je hebt makkelijk een vaste volgorde als je een druk leven leidt. Hierbij wat tips die misschien kunnen helpen.
• Klinkt misschien een beetje raar maar pak iedere dag een andere kleur fruit. Dit is goed voor je omdat ze verschillende soorten vitamines en mineralen bevatten. Je kunt zo je tussendoortje al variëren. PS dit is bij groente ook zo. Dus iedere dag een andere kleur groente en fruit en je zit safe.
Schijf van 5
• Heel veel mensen hebben een vast weekschema maandag eten we pasta, dinsdag eten we vis enzo. Doe eens gek en gooi heel het schema andersom zo kun je ook al variëren met de dagen waarop je iets anders eet.
• Gebruik seizoensgebonden producten zo kun je mee variëren per seizoen! Dit zijn de producten die in die tijd bijv. uit Nederland komen en daar een overvloed aan is. Vaak hebben de supermarkten in het bonusboekjes ook veel recepten staan die hier aandacht aan besteden. Het is zeker een kijkje waard! Seizoen producten zijn ook nog eens duurzaam, dus dat zijn al 2 vliegen in een klap!
• Varieer met kruiden. Kruiden kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Van in poeder vorm tot vers. Door een keer een andere kruiden toe te voegen aan je maaltijd varieer je ook al. Het voordeel aan kruiden zijn dat ze weinig tot geen calorieën bevatten. Daarnaast zijn ze ook erg gezond. (dieet, 2013)